P. C. Basisschool Rehoboth
Rozenlaan 39
2771 DB Boskoop
T. 0172 - 217338
E. info@rehobothboskoop.nl

Nieuwtjes uit groep 6


Engels | 20 juni 2017
Voor Engels zijn de kinderen in tweetallen, twee Engelse teksten aan het vertalen. Via google translate kunnen de onbekende woorden vertaald worden. Erg vervelend dat de woordvolgorde nogal vaak verschilt met het Nederlands. Er moet dus goed nagedacht worden. 


 

portdag   l   21 april 2017

Vandaag mochten we genieten van een fantastische sportieve dag! 
Aangezien beelden zoveel meer zeggen, dan woorden hier de link naar het fotoalbum van sportdag :)

 

Juffendag I 19 april 2017

Op deze woensdag gingen wij naar de proeftuin. We hebben gehoord hoe Boskoop is ontstaan en daarna zijn we slootdieren gaan bekijken, vogels zoeken en de bomen die daar staan verkennen. 

 
 

27 maart I Strikt geheim...
Vanmiddag zijn we begonnen met het taalproject 'strikt geheim!' 
29 privé-detectives gaan de komende tijd aan het werk. Geheimschrift ontcijferen, vingerafdrukken onderzoeken en een eigen bedrijf opzetten. Pas op, groep 6 houdt alles in de gaten... 

   

   

   


24 januari I Boekenmarkt

Vanmorgen hebben we de boekenmarkt gehad als start van de nationale voorleesdagen. Er werden boeken verkocht en gekocht, we kregen veel bezoek van kinderen uit andere groepen en zelf hebben we ook boeken gekocht in groep 7 en 8. Veel leesplezier! 

  

 


21 december I Weerbaarheidstraining
Op deze woensdag hebben we de weerbaarheidstraining afgesloten door middel van het doorslaan van een houten plankje. Wat hebben we veel geleerd en wat zijn we trots dat het ons allemaal gelukt is om het plankje in één keer door te slaan! Bekijk hier onze kanjers!


5 december l Sinterklaas
Een feestelijke dag met een bezoek van de Sint aan de school, in de klas en surprises. Wat is het goed geheim gebleven, veel kinderen zijn heel erg verrast en we zijn allemaal verwend met leuke cadeaus. Bekijk hier de foto's! 

    

    

22 november l Afsluiting biologie
Als afsluiting van het hoofdstuk 'geluid' hebben we vanmiddag allemaal proefjes gedaan. We hebben heel veel ontdekt! Bekijk de foto's en vraag de kinderen ernaar. 

   

1 november l muziekles 
De vader van Silke, uit groep 5, is muzikant bij een symphonieorkest. Hij heeft ons vandaag muziekles gegeven. We hebben een leuke middag gehad. Zelf muziek schrijven, muziek maken en tot slot ook nog luisteren en zingen. Een leuke middag! Bekijk hier het filmpje nog eens.

    


3 oktober l Open podium, start project Let's Go! 
Maandagmiddag zijn we met het project gestart, Let's go!
In groep 6 gaan we van alles over het land 'Canada' leren. We mochten hier al iets over vertellen op het open podium. Met veel plezier hebben we dit gedaan. Bekijk hier de foto's en vraag maar aan de kinderen wat ze al geleerd hebben! 

   

3 oktober l Familie van de juf in de klas!?
Vandaag was de schoonmoeder en oma van de juf in de klas. Waarom? Bij taal gaat het over familie! We hebben geleerd waar het woord 'schoonmoeder' en 'schoondochter' vandaan komt en hoe je alle familieleden noemt. Erg leerzaam! Bekijk hier de foto's. 

   

27september l School op Seef
Op dinsdagmiddag hebben we buiten verkeersles gehad. In het zonnetje hebben we allerlei fietstechnieken geoefend. Vooral het links of rechts afslaan blijkt wel moeilijk te zijn: kijken, hand uitsteken en een mooie bocht maken. Bekijk hier de foto's.

  

15 september l Schoolreisje


Op deze zomerse dag zijn wij naar de Natuurschool in Noordwijk geweest. 's Morgens mochten wij op het strand vissen met een visnet. We hadden een mooie vangst die we met elkaar bewonderd hebben. 's Middags gingen we naar de duinen waar we de rode mier van dichterbij gingen leren kennen.
 
  
  

22 augustus l Start van het nieuwe schooljaar

We zijn weer gestart! Na de vakantie hebben we elkaar onze vakantiebelevenissen verteld. 
En zijn we aan de slag gegaan met rekensommen en chromebooks. 

Het was even wennen in groep 6, twee nieuwe juffen en weer aan het werk. We hebben een goede start gemaakt. 

   - Terug -