P. C. Basisschool Rehoboth
Rozenlaan 39
2771 DB Boskoop
T. 0172 - 217338
E. info@rehobothboskoop.nl

Nieuwtjes uit groep 1/2

Hier kunt u de nieuwtjes lezen van groep 1/2a, 1/2b en 1/2c
Veel leesplezier!

Spetterfeest! 
Na alle hitte mocht het eindelijk: lekker in je zwembroek of bikini naar buiten en spetteren maar! Veel kinderen hadden een waterpistool meegenomen en spoten erop los. Wel koud, dat water! Gelukkig was er nog genoeg plek om lekker op te warmen in de zon. 
Klik hier voor meer verfrissende foto's.
   


Treinen

Na de meivakantie zijn we gestart met het thema 'treinen'. Er liggen treinrails tussen de de drie kleuterklassen en elke klas heeft een eigen station. Zo kunnen we de trein pakken en bij elkaar in de klas op bezoek gaan, gezellig! Wel zorgen dat je OVChipkaart opgeladen is, natuurlijk! 
Klik hier voor de foto's
  

Sportdag 21 april 2017
Klaar voor de start... af!! De eerste helft van de sport-ochtend hadden de kinderen een kaart met 5 activiteiten die ze konden doen: blikgooien, touwtje springen, verspringen, de parachute en zaklopen. Daarnaast konden ze nog veel meer doen. Fijn dat er ouders waren om de spellen te 'bemannen'! Na het eten en drinken waren er nog ren-/hinkel-/huppel- en springwedstrijden en estafettes voor de liefhebbers. Daarmee hadden alle kinderen hun ijsje aan het eind van de ochtend wel verdiend!
Klik hier voor de foto's.
  

Beroepen: de dierenarts

Voor de voorjaarsvakantie mochten de kinderen kiezen over welk beroep ze wilden spelen en werken. Bij groep 1-2C werd dat: de dierenarts!
In de klas hebben we dierenartsenpraktijk met een wachtkamer en behandelkamer. Ook kwam de dierenambulance langs op school om van alles te laten zien en te vertellen. En natuurlijk mochten we ook een kijkje nemen in de dierenambulance!
Klik hier voor meer foto's.

   


Beroepen: de dokter

In groep 1-2B werken we al een tijdje over de dokter. Er is een wachtkamer, een apotheek en een behandelruimte. We leren over ons lichaam ( ook in het engels!) en tellen met pillen. We zijn op bezoek geweest bij de échte apotheek Daar leerden we over recepten en mochten we zelf lippenbalsem maken. Ook aan de verloskundige praktijk hebben we een bezoekje gebracht, daar hoorden we het hartje van een baby en mochten we meekijken op het echoapparaat. 
Klik
hier voor meer foto's van dit bijzondere uitstapje!
            Beroepen: de politie
Voor de voorjaarsvakantie mochten de kinderen kiezen over welk beroep ze wilden spelen en werken. Bij groep 1-2A werd dat: de politie!
In de klas staat een politiebureau, waar je aangifte kunt doen en er is een echte cel voor de boeven!
Natuurlijk gaat de boef op de foto en worden de vingerafdrukken genomen. 
Ook is de wijkagente langs geweest om van alles te laten zien en vertellen. 
Er zijn veel prentenboeken over de politie....wij zijn vooral gek op van die van Agent en Boef ;-)
Klik hier voor meer foto's.

        

Er was eens...
Een heel leuk nieuw thema waar we over werken: sprookjes!
De kinderen hebben kunnen genieten van het sprookje van Hans en Grietje, dat uitgespeeld werd door de juffen. Komende weken gaan we spelen, verkleden, bouwen, werken, zingen, voorlezen, vertellen, en....
We sluiten het thema af met een echte sprookjesmusical die gespeeld wordt door alle kleuters!
Klik hier voor meer foto's

    

Januari = Techniekmaand
Door de hele school is deze maand extra aandacht voor techniek.
Drijven, zinken, magneten, kleuren mengen, geluid maken met water, verschillende constructies, ijs smelten... en nog veel meer!
Wat valt er veel te ontdekken!
Klik hier voor meer foto's.
  

Gelukkig nieuwjaar!
We zijn het nieuwe jaar knallend (met champagne) gestart. We gaan er weer een mooi jaar van maken. In ieder geval hebben we al een hoop lol gehad :-)
Klik hier voor meer foto's

     


Kerst
Sint eruit, kerstboom erin... Wat gezellig is het weer in alle klassen! Kerstboom versieren, een kerstlichtje maken, kerstbomen schilderen (lekker met je handen)... genoeg te doen!
Klik hier voor de foto's. 

   

Sinterklaas
Sinds een week is sinterklaas weer in het land! In de klas zijn de kinderen verkleed als zwarte piet of sinterklaas druk aan het bakken, wegen, inpakken en varen. Want je weet nooit of sinterklaas een keer een goede hulppiet kan gebruiken! We spelen en werken mee met het Sinterklaasjournaal en (net als alle jaren) gaat het ook dit jaar niet helemaal zoals het moet...
Hier kunt u meer foto's zien.
  


Hoera, het is herfst!
Het fijne van de herfst? De schatten liggen zomaar voor het oprapen in het bos! Veel kinderen hadden blaadjes, eikels, hazelnoten en kastanjes meegenomen na de vakantie. Die kun je tellen, kraken (noten), ruiken, proeven (beukenootjes)...
Kijk hier met ons mee...

   

Let's go... to London!
Dit jaar heeft het project alles met Engeland of Engels sprekende landen te maken. En de kleuters gaan naar London! We weten al veel over bekende gebouwen in Londen en kunnen op verschillende manieren door Londen reizen: bij groep 1/2c met de underground, bij 1/2b met de taxi en bij 1/2a met de dubble decker bus! 
English breakfast valt ook bij veel kleuters in de smaak, net als de high tea met de kinderboekenthee. En tussendoor leren we hoe we ons voorstellen in het Engels en een heleboel Engelse woorden en zinnen! Geniet hier van de foto's!
  


Kinderboekenweek 2016
Kinderboekenweek midden in het project 'Let's go', over Engels....Wij lezen nu veel Engelse prentenboeken voor, maar de vaders, moeder, opa's en oma's die tijdens de kinderboekenthee kwamen voorlezen, deden dat uit nederlandse prentenboeken. Om toch in de sfeer te blijven: de kinderen hadden een high tea voorbereid.
Fijn dat er zoveel lieve mensen wilden komen voorlezen, nu waren de groepjes fijn klein en kon iedereen goed meekijken. Bedankt! Zie het fotoalbum voor meer foto's van deze gezellige middag!

        

Schoolreis Avifauna

Op een zonovergoten donderdag met alle kleuters en groep 3 naar Avifauna! We bekeken de vogels in het park, speelden in de grote speeltuin, aten patatjes en een ijsje, luisterden aandachtig bij de vogelshow en hadden veel lol! Voor meer foto's: bekijk het fotoalbum!

        


De kleutergroepen, de eerste schoolweek
De afgelopen week hebben we kennisgemaakt met elkaar. We hebben alles in de klas bekeken en al hard gewerkt, veel geleerd en lekker gespeeld. Omdat het weer het toeliet, hebben we er gelijk in de eerste week een heus spetterfeest van gemaakt!! 

        
    - Terug -