P. C. Basisschool Rehoboth
Rozenlaan 39
2771 DB Boskoop
T. 0172 - 217338
E. info@rehobothboskoop.nl

Nieuwtjes uit groep 3

Komt u af en toe eens kijken op deze pagina? Dan kunt u zien wat we doen, wat we maken, wat we leren, en nog veel meer. Veel lees- en kijkplezier!

Sinterklaas in de klas
Eindelijk was zo ver: Sint en zijn Pieten kwamen op school. En in de klas!


Voor alle foto's van deze dag, klikt u
hier.

Schoenzetten
"Sinterklaas Kapoentje, gooi wat in mijn schoentje.... ". Donderdag zetten de kinderen hun schoen, schreven een brief, deden een wortel en een appel in hun schoen en zongen liedjes voor Sint en Piet. De volgende ochtend was het maar wt spannend! Zou er iets in onze schoen zitten, en zou Rommelpiet ook geweest zijn?
Op de gang zongen we nog een liedje, en gluurden via het sleutelgat en het raampje naar binnen.
"Ooohh komt er eens kijken!"
WAT een bende! Rommelpiet toch!! Hij schreef nog wel op het digibord: "Liefuh kinduren, sorrie vor duh rommel. Het ging per onguluk." Alle schoenen stonden door de hele klas verspreid, de schriften lagen door elkaar, van de letters op het bord was een rommeltje gemaakt! Met elkaar ruimden we alles op, telden de kruidnootjes en maakten er letters van. Daarna pakten we ons cadeautje uit: voor iedereen was er een vier-kleuren-pen; "Dank u, Sinterklaasje!"


 

Schoolontbijt!
Wat was het vanmorgen gezellig! We kregen ontbijt van Bakker Fijn, die ons ook nog kwam vertellen hoe laat (of was het hoe vroeg?!) hij ons brood had gebakken. We smulden van de bolletjes, krentenbollen en van de yoghurt met muesli, dronken thee, water of melk. Het was een gezonde start van de dag, we konden er weer tegenaan!

 
 

Dagopening met groep 1/2 b
Wat gezellig! Juf Karin kwam met de kleuters van haar groep bij ons in de klas voor de dagopening.
Onze stagiaire, juf Chantal, vertelde een mooi verhaal over een muisje dat zichzelf erg saai en andere dieren veel mooier vond! Maar toen hij verschillende dieren had gesproken, ontdekte hij dat ieder dier mooi is. Ieder op zijn eigen manier. Dus het muisje zelf is ook mooi; wat een ontdekking! 
We zongen met elkaar het lied 'Je mag er zijn!' en toen begrepen we het helemaal: iedereen 'mag er zijn', iedereen is uniek, iedereen hoort erbij!


 

Slakken 
Bij biologie werken we nu over deze beestjes. En inmiddels horen ze er helemaal bij!

  
 

School op seef
Vanmiddag hadden we de eerste 'School op Seef'-les buiten. We oefenden het oversteken bij een kruispunt. 

 


 

Samen naar de gymles. 
Allebei de groepen 3 gymmen op woensdagochtend in de grote gymzaal aan de Biezen. Op het plein en 's middags spelen we ook regelmatig samen, en zo leren we elkaar goed kennen.
Deze eerste weken doen we allerlei spellen waarin we ontdekken of we kunnen samenwerken en of we elkaar kunnen vertrouwen. Met je ogen dicht door de gymzaal lopen en luisteren naar je 'maatje' is best een beetje spannend. Met deze Kanjers ging het heel goed! Iedereen kon 'blindelings' op de ander vertrouwen, en zonder te botsen of te struikelen door de zaal lopen. We deden ook allerlei spellen met de bal, waarbij we weer goed moesten samenwerken. Het ging top!!


   
   

Samenwerken of juist alleen aan de slag.
Nog meer letters!
De eerste lessen van taal: aankruisen, stickers plakken, nieuwe letters lezen, leren van de filmpjes van Zoem
op het digibord . We werken heel hard!


   

ik
Wat zijn we trots op ons eerste geleerde woord: ik!Welkom in groep 3!
De tafels en stoelen staan klaar, op alle splinternieuwe schriften staan de namen.....
Het wachten is op de kinderen. Welkom in groep 3!

- Terug -