P. C. Basisschool Rehoboth
Rozenlaan 39
2771 DB Boskoop
T. 0172 - 217338
E. info@rehobothboskoop.nl

Nieuwtjes uit groep 7
 

Op bezoek bij natuurtuin 'De Veenmol' | 22 september 2017
Vanochtend zijn we, op de fiets, naar natuurtuin 'De Veenmol' geweest. Daar kregen we een gastles van Arie van het Wellant College. Na een korte introductie werden we snel aan het werk gezet. In kleine groepjes deden we een speurtocht door de tuin en het heempad. Tot slot hebben we in een van de lokalen zelf calandulazalf gemaakt! Schoolreis! l 12 september 2017
Gisteren zijn we met z'n allen in de bus op schoolreis geweest naar Drievliet! Stipt om 10.00 uur gingen de hekken open en renden we naar binnen om zo vooraan te staan bij alle leuke attracties. 
Formule X, de Octopus en de draaikolk waren veruit de populairste attracties. In totaal hebben we met elkaar zo'n 495 achtbaanritjes gemaakt en talloze andere attracties bezocht! Aan het einde van de dag waren we best wel een beetje moe. Maar gelukkig heeft iedereen ontzettend van deze dag genoten! De kop is er af! l  1 september 2017
Het schooljaar in groep 7 is spetterend begonnen. De eerste dag was het wel even wennen aan die vreemde meester die ineens voor de klas stond, maar dat vreemde was snel over. 
De eerste dagen zijn we heel actief bezig geweest om elkaar beter te leren kennen en veel samen te werken, want in groep 7 is iedereen uniek en daar wil je zeker mee samenwerken! 
Zo begonnen we de eerste schooldag met groepjes van 6 leerlingen die samen 1 potlood moesten bewegen over het papier om zo schijnbaar eenvoudige letters te schrijven. Maar als iedereen een andere kant op trekt, is dat wel lastig. Gelukkig kwamen we er al snel achter dat door naar elkaar te luisteren en goed te communiceren het prima gaat! 
Verder hebben we de afgelopen tijd heel hard gewerkt aan onze groepswerkstukken. De resultaten zijn prachtig geworden. Kom gerust een keertje in de klas kijken om het te bewonderen! Wij zijn weer begonnen!  l  25 augustus 2017
Na een fijne zomervakantie zijn we weer aan de slag gegaan. In deze eerste dagen moeten we nog een beetje aan elkaar wennen maar dat zal weinig moeite kosten. Met elkaar hopen we er een fijn en leerzaam jaar van te maken!


Terug -