P. C. Basisschool Rehoboth
Rozenlaan 39
2771 DB Boskoop
T. 0172 - 217338
E. info@rehobothboskoop.nl

Kalender 2017-2018 - Sportdag

Data:
16-04-2018 - 20-04-2018

Sportdag op vrijdag 20 april

Op vrijdag 20 april houden we weer onze sportdag. De kleutergroepen hebben dat gewoon op school, de groepen 3 t/m 8 gaan naar de atletiekvelden van AV’47 aan de Hoogeveenseweg. Voor de groepen 1 en 2 zijn de schooltijden ongewijzigd. De andere kinderen moeten zich om 08:45 uur melden op het atletiekveld. Ouders met kinderen in zowel onder- als midden/bovenbouw, kunnen dus eerst hun kleuter wegbrengen en dan naar de andere kant van Boskoop gaan.
Dat geldt ook voor het ophalen na afloop: om 12:00 uur mag u eerst  de kleuters van het schoolplein halen en daarna de kinderen van groep 3 en 4 van het sportveld. Voor hen eindigt de sportdag om 12:00 uur. De leerlingen blijven bij de kantine tot ze worden opgehaald en we begrijpen dat dit voor kinderen met kleuterbroertjes en -zusjes dus later zal worden.
Voor de groepen 5 t/m 8 duurt de sportdag tot 14:00 uur.
Iedereen moet zelf eten en drinken meenemen en de kinderen vanaf groep 5 dus ook gewoon het lunchpakketje. Alle kinderen, ook de kleuters, krijgen een ijsje. Een waterflesje is handig: die kan net zo vaak gevuld worden als nodig!
Op veel andere scholen worden deze dag de Koningsspelen gehouden. Wij doen daar niet officieel aan mee en noemen het dus gewoon ‘sportdag’. Dat doen wij om praktische redenen: bij de Koningsspelen hoort ook een ontbijt op school en om daarna de kinderen van de groepen 3 t/m 8 nog naar de sportvelden te laten gaan, is logistiek niet haalbaar. Bovendien ontbeten we heel recent met elkaar op school tijdens het Paasontbijt en die is niet te overtreffen met de gratis producten die bij het Koningsontbijt horen. Om er deze dag toch een koninklijk tintje aan te geven, hangen we oranje slingers op. Het zou leuk zijn als kinderen die een oranje shirt hebben, dat ook aantrekken.
Bij de spelonderdelen krijgen we hulp van studenten van het Coenecoop College, dus dat is heel plezierig. Natuurlijk zijn ouders ook welkom om te komen kijken en kinderen aan te moedigen. Waai dus gerust even een poosje op het atletiekterrein aan. We hopen en rekenen op een gezellige, gezonde en sportieve dag met elkaar!