P. C. Basisschool Rehoboth
Rozenlaan 39
2771 DB Boskoop
T. 0172 - 217338
E. info@rehobothboskoop.nl

Kalender 2018 - 2019 - Actie Schoenmaatjes

Data:
12-11-2018 - 15-11-2018

Actie schoenmaatjes (www.edukans/schoenmaatjes)

Graag vragen wij u om mee te werken aan Actie Schoenmaatjes, een actie voor kinderen in zeer arme gebieden in de wereld. Onze kinderen hebben vaak massaís speelgoed en het ontbreekt veelal ook niet aan andere materiŽle luxe. Wanneer zij televisiebeelden zien van Ďarme kinderení, die in erbarmelijke omstandigheden leven, voelen onze kinderen met hen mee en willen ze best wat afstaan. Welnu, met Actie Schoenmaatjes kan dat! Kinderen kunnen wat van hun eigen spullen weggeven aan een onbekende. Mooie aanleiding ook voor een gesprek tussen u en uw kind(eren) over welvaart en armoede.

Hoe het precies werkt en wat er wel en niet in de schoenendoos mag, staat in de folder die vandaag aan de kinderen wordt meegegeven. We hopen dat er weer veel kinderen meedoen aan deze actie. Helaas konden we geen lege schoenendozen meer bestellen die gevuld zouden kunnen worden. De Ouderraad probeert wel via enkele schoenenwinkels wat lege dozen op de kop te kunnen tikken en die worden in de kleuterhal en de aula gezet. Mocht u dus zelf geen geschikte doos hebben, dan kunt u een exemplaar meenemen.

Er wordt ook om een bijdrage in de verzendkosten gevraagd. Wanneer u daaraan gehoor wilt geven, kunt u het machtigingsformulier aan de buitenkant, onder het elastiek van de doos stoppen. Wanneer u niet financieel kunt/wilt bijdragen, laat dat uw kind er dan niet van weerhouden toch een doos te vullen!

We vragen u de dozen in te leveren tussen 12 en 26 november. De ouderraad zal de dozen op 27 november wegbrengen.