P. C. Basisschool Rehoboth
Rozenlaan 39
2771 DB Boskoop
T. 0172 - 217338
E. info@rehobothboskoop.nl

Kalender 2018 - 2019 - sponsorloop en afscheidsfeest

Data:
27-06-2019
Sponsorloop en afscheidsfeest

Wat een fantastische week! Ik plande een feestdag, gisteren, maar collega's, kinderen en ouders maakten er een driedaagse van. Ik heb er enorm van genoten. Maandagochtend kreeg ik een massage van de kleuters van groep 1/2b, groep 1/2c maakten mij het 'zonnetje van de dag' en de kleuters van 1/2a trakteerden me op een lekkere pannenkoeken-lunch. 's Middags mocht ik in groep 3 toneelspelen en in groep 7 meedoen met een juf Figee-bingo.
Op dinsdagochtend ging thuis al vroeg de deurbel: drie kinderen uit groep 8, die met mij mee fietsten richting school. Onderweg sloten zich telkens groepjes kinderen aan en toen we Boskoop in fietsten, waren we met een lange sliert kinderen uit groep 7 en 8! Een mooier start van een schooldag is niet denkbaar.
De sponsorloop was een gezellige happening. Het startschot werd gegeven door Kees Nievaart van de Stichting Vrienden van Aljeco, Tanzania, waar ook een deel van de opbrengst naar toe gaat. De kinderen waren enthousiast, er werd geweldig gerend en de supporters deden de rest. En de opbrengst….? Rond de € 8000,-! Fantastisch. Het precieze bedrag leest u in de volgende nieuwsbrief, als alle toegezegde bedragen zijn gegeven. Heel veel dank aan de kinderen en de sponsoren! Het plein van onze school ligt nu, met de wensen-top-tien van de kinderen, op de tekentafel van Pleinplan. We zijn benieuwd.
Dinsdagmiddag mocht ik in groep 4 o.a. een alfabet met stenen in ontvangst nemen en in groep 8 meehelpen met het maken van petit-fours, waarop aan het eind van de dag de hele school getrakteerd kon worden. Tussendoor mocht ik in groep 5 meedoen aan een Rehoboth-quiz en in groep 6 zingen, bubbels drinken en bitterballen eten.
Gisteren het klapstuk: opgehaald in een oude VW-kever, bestuurd door de man die ik op 5 december altijd binnenhaal, dus de rollen waar nu eens omgedraaid. Lakeien, trompetten, een rode loper en een troon. Een swingend lied en de onthulling van het Juffie G plein ;-). Een niet bewuste taalgrap van kinderen. Goochelaar Hilbert Geerling was onnavolgbaar. Op de receptie heb ik veel oude bekenden gesproken en 's avonds werd ik door de collega's flink op de hak genomen in een film, waarin ik door hen werd nagespeeld.
Het was een hartverwarmend en overweldigend afscheidsfeest; heel veel dank aan iedereen! Ook heerlijk om nu weer 'gewoon' even lekker een paar weken te werken, de dingen af te ronden en over te dragen. Het eindejaarsfeest nog in zicht en het afscheid van groep 8. Mooie afsluiters.