P. C. Basisschool Rehoboth
Rozenlaan 39
2771 DB Boskoop
T. 0172 - 217338
E. info@rehobothboskoop.nl
 
Nieuwtjes uit groep 6


29 maart 2019

Wat een week!!!! Project(avond), Week van het geld en naar de TVB op de fiets in één week. Daarnaast hebben we ook nog hard gewerkt, worden er spreekbeurten gehouden en gaat er vanaf deze week ook spellinghuiswerk mee voor een aantal leerlingen. 

Groep 6 heeft hard gewerkt om een mooie presentatie te laten zien (en het opruimen door de leerlingen, vrijdagochtend verliep vlekkeloos:-)

De moeder van Renzo en Luca heeft de groep wijzer gemaakt over geld door middel van een hele leuke quiz, nogmaals dank daarvoor!

.....en op de fiets naar de TVB: Voor de eerste keer met de hele groep op de fiets. Het ging echt heel goed! Natuurlijk met dank aan de moeders van Manouk, Mike en Luuk:-) De tennisles was erg leuk met fantastisch weer!


 Maart 2019

Na ruim twee roerige maanden en de voorjaarsvakantie zijn we met de groep hard aan werk!
Afgelopen dinsdag stond in het teken van afval. We zijn naar het Ecopark geweest en hebben met groep 7 de buurt opgeschoond! Een leerzame en productieve dag:-) Daarnaast hebben we de Vikingen op bezoek gehad in verband met het nieuwe hoofdstuk van geschiedenis. We hebben geleerd hoe de Vikingen leven en geleerd hoe we met runen kunnen schrijven.
 


We hebben een start gemaakt met de spreekbeurten! 
 

HOERA!
Het is een meisje!
De dochter van juf Arjanne heet Karlijn.
Juf Arjanne en gezin van harte met de geboorte (31-12-2018) van Karlijn.

 
Wij wensen u hele fijne feestdagen en een mooi 2019
 
December 2018

De kerstvakantie is al weer begonnen, maar voor die tijd hebben we in de groep weer van alles beleefd. Natuurlijk hebben we ook hard gewerkt.

De kinderen hebben veel geoefend met spelling op de computer via de oefenstof behorende bij de methode en via de site spellingoefenen.nl. Daarnaast is door veel kinderen geoefend met de tafels: oefening baart kunst, want zowel bij spelling als de tafels zien de kinderen dat de resultaten steeds beter worden.

De topo: veel kinderen hebben 'Overijssel' al mee naar huis. Donderdag 17 januari is de toets. Alle kinderen moeten alles leren!

Kleutermaatjes: We hebben het samenwerken met de kleuters in 2018 afgesloten met vrij spelen met de kleuters. Wat een geluk voor groep 6 dat de 'boot' van Sinterklaas bij de kleuters stond. In 2019 starten we weer met het samenwerken met de kleuters.

Sinterklaas hebben we uitbundig gevierd! Wat een onthaal met het orkest (leuk dat we groep 6 ouders herkenden in het orkest:-) en de surprises waren weer fantastisch.

Ook kerst op school ging niet ongemerkt voorbij: kerstviering met groep 5, kerststukjes maken en een kerstdiner. Alle ouders bedankt voor de hulp in welke vorm dan ook.

......en nu genieten van de kerstvakantie! Tot in 2019:-)

PS De foto's volgen nog, maar ik heb nu een klein beetje 'ruzie' met het programma;-)


Veel gebeurd, november 2018

Er is de afgelopen tijd een heleboel gebeurd!

.....we zijn gestart met een nieuwe taalmethode! Daar moesten de kinderen erg aan wennen, maar wat hebben zij dat goed opgepakt!
.....we zijn aan het werk met de kleuters. Bijna iedere week doen we een activiteit met één of twee kleuters en wat leren we daar allemaal veel van.
.....we zijn gestart met het werken met de dagplanner. Je eigen tijd en werk indelen. Dat gaat niet altijd vanzelf, maar het gaat steeds beter. Op deze manier merken de kinderen steeds meer dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor hun werk;-).
.....het huiswerk voor topo is aangepast. De kinderen die geen tafelblad mee hebben gekregen, leren alle namen (ook de *) en de andere kinderen maken het tafelblad en mogen de * leren, maar dat hoeft niet.
.....en oefenen met de tafels blijft heel belangrijk. Oefenen thuis kan met de site genoemd onder de link huiswerk.
.....en natuurlijk zijn we naar het burgemeestersontbijt geweest! Wat was dat een leuk feestje. Eerst het ontbijt waarbij de burgemeester, Liesbeth Spies, het één en ander vertelde over goed ontbijten, Evy, Luuk en Renzo het interview deden met de burgemeester, we hebben gezongen voor de jarige Amy en daarna ook nog een rondleiding door het gemeentehuis. ....en in de krant, dank moeder van Renzo en Luca.

.....en ga zo maar door.....

Natuurlijk wensen wij juf Arjanne een goede tijd toe tijdens haar verlof en we hopen rond de kerstvakantie goed nieuws te krijgen. Wordt het een jongen of een meisje?
groep 6 l september 2018
We zijn alweer een paar weken geleden begonnen en wat hebben onze kanjers van groep 6 veel geleerd! Hier een paar foto's 

   
- Terug -