P. C. Basisschool Rehoboth
Rozenlaan 39
2771 DB Boskoop
T. 0172 - 217338
E. info@rehobothboskoop.nl

Nieuwtjes uit groep 1/2

Hier kunt u de nieuwtjes lezen van groep 1/2a en 1/2b 
Veel leesplezier!

Project Eric Carle
Met het schoolbrede project over boeken werken de kleuters over Eric Carle. Hij heeft wel 70 boeken gemaakt met zijn eigen, bijzondere tekenstijl. Natuurlijk lezen we zoveel mogelijk van zijn boeken en in bijna ieder boek valt wel iets te leren: over de seizoenen of over de dagen van de week. Of er wordt geteld en er is steeds 1 minder of meer. Maar altijd zijn zijn boeken een feest om te bekijken! En nu we zelf ook papier maken op de Eric-Carle-manier, kijken we heel anders naar zijn platen! 
Klik hier voor de foto's.
   


Actie is reactie   l   23 januari 2018
 Techniek l januari 2018
We starten het nieuwe jaar door de hele school heen met het thema 'techniek'. Veel kinderen hebben kapotte apparaten meegenomen om te 'demonteren'. Heel interessant om te zien wat daar allemaal in zit! De kinderen gaan in groepjes aan de slag met techniek-opdrachtkaarten. Een knikkerbaan maken, een brug bouwen over de rivier, een machine maken met tandwielen: er is een hoop te leren en te ontdekken! We zijn heel benieuwd naar de kettingreactie op het schoolplein bij het Winterfeest!
Klik hier voor meer foto's.
  

Sinterklaas l  november 2017 
Sinterklaas is weer in het land en zijn stoomboot staat bij ons op de gang! Daar kun je lekker in klimmen en klauteren, glijden en pakjes gooien. In de klas is de slaapkamer van sinterklaas en kun je pakjes inpakken en pepernoten kleien. Wat een gezellige en spannende tijd weer!
Klik hier voor meer foto's.
   

 

Thema kleur en vorm l  november 2017
Ken je de kleuren van de regenboog? Het zijn er veel! Elke dag hebben we een andere kleur van de dag. Eerst de primaire kleuren: rood, geel en blauw. Daarna de secundaire kleuren: oranje, groen en paars. Klaar? Nee hoor, roze, zwart, wit, goud, zilver komen ook nog!
Elke dag eten we iets in de kleur van de dag en we mengen de goede kleur (en smeren daar liefst ook nog neuzen en wangen mee in ;-)).
Klik hier voor meer foto's.
We hebben het thema afgesloten met een kleurenfeest: 's ochtends spelletjes op het plein en later een echte kleurendisco (klik hier voor de foto's) 
's Middags kwam groep 7 op bezoek en deed spelletjes met ons!(klik hier voor de foto's)
Wat een leuk thema en wat hebben we veel geleerd!
   

Schoolreis 12 september 2017

Met een heleboel auto's gingen we vanmorgen naar Monkeytown in Gouda. Wat een feestje was dat! Klimmen, klauteren, rijden, glijden, bouwen, springen! Tussendoor een ijsje, lekker patatjes eten.... en daarna mochten we nog naar de kinderboerderij! 
Sommige groepjes liepen een kabouterpad met opdrachten en informatie, andere groepjes bekeken alle dieren Ún planten. En iedereen eindigde in de speeltuin, waar het aan het eind van het schoolreisje gelukkig niet meer erg was als je lekker nat werd. Wat een leuk schoolreisje hebben we gehad! Ouders, die meegeholpen hebben: bedankt!
Klik hier voor meer foto's.
    


- Terug -