P. C. Basisschool Rehoboth
Rozenlaan 39
2771 DB Boskoop
T. 0172 - 217338
E. info@rehobothboskoop.nl
Nieuwtjes uit groep 3

Komt u af en toe eens kijken op deze pagina? Dan kunt u zien wat we doen, wat we maken, wat we leren, en nog veel meer. Veel lees- en kijkplezier!


Op stap in de natuur l  mei 2019


Rond de school op zoek naar van alles uit de natuur. 

Getallenlijn maken  l  mei 2019
Wel een beetje gek.... maar ook heel leuk! Op ieder velletje van een wc-rol schreven de kinderen de getallen van 1 t/m 100! 
 

Sportdag  l  april 2019
Een hele ochtend lekker buiten dansen, rennen, springen en spelen: de sportdag was weer een groot succes. Bekijk hier die sportieve kinderen in actie!Buitenles   l   maart 2019
Buiten werken en rennen! Aan de ene kant van het plein hingen woorden: met een stoepkrijtje in de hand zo snel mogelijk de woorden een voor een aan de andere kant van het plein goed opschrijven! Kerk,- en schooldienst l   februari 2019
Voor meer foto's kunt u kijken op de site van de PGBoskoop: www.pgboskoop.nl of klikken op onderstaande link:
http://fotos.pgboskoop.nl/fotos/2019-02-03%20%28Dorpskerk%29%20Kerk%20en%20Schooldienst%20Rehobothschool/index.htmlTechniekmiddag  l januari 2019
Samen met groep 4 hebben we tijdens twee techniekmiddagen verschillende opdrachten rondom techniek gedaan. We werkten met magneten, maakten vliegtuigen, maakten gebouwen en ontdekten van alles via spiegels!
Foto's Rehoboth 2018-2019->techniekmiddag groep 3 en 4 l januari 2019
Het letterfeest  l   januari 2019

We hebben iets te vieren: alle letters van het letterbord  zijn aangeleerd en kennen we nu! Wat een kanjergroep die alle letters al onder de knie heeft en zo goed oefent in hun eigen leesboek! Ter voorbereiding bakten we letterkoekjes. Tijdens het feest zelf deden we een letterspeurtocht, speelden we een letterspel en dronken we thee met letterkoekjes. Kijk in het fotoalbum voor nog meer foto's. 
De beste wensen en een gelukkig nieuwjaar! | januari 2019
Met onze groep maakten we 'vuurwerk', wat een spetterend begin van het nieuwe jaar!
Natuurlijk zeiden we ook tegen elkaar: "de beste wensen voor 2019". Maar wát wensten we eigenlijk? Dát schreven we op, op een hartje en vertelden we aan elkaar. Het hartje plakten we daarna in onze wensboom. Komt u onze wensen eens lezen?Kerst   l   december 2018
Dit jaar een kerstviering en drie delen: eerst kerstliederen zingen in de aula met een echt schoolorkest. Daarna een viering samen met groep 4 waar we samen luisterden en keken naar het kerstverhaal en 's avonds een kerstdiner.

  

Sinterklaas  l  december 2018
Wat een verrassing toen we op school kwamen: er lag een piet in de speelzaal te slapen en in onze klas hadden de pieten geoefend met leren lezen. Er lagen overal pietenplaatjes! Piet kwam later in de klas even laten horen dat hij al een beetje kon lezen, wij hielpen hem hierbij! Meer foto's van die morgen vind je hier.


Letterbord.... of leesplankje?
Dat is leuk! Bij de kaartjes die we in een pakketje in de klas vonden, gaan we zelf de woorden maken die erbij horen. Hé.... nu lijkt dat letterbord wel een leesplankje! Lees maar mee:


Schoolontbijt  l  8 november 2018
Samen ontbijten: een gezellig en gezond begin van de dag!

 Kinderboekenthee l 11 oktober 2018
De kinderboekenweek over het thema 'vriendschap' hebben we op verschillende manieren gevierd! We knutselden een vriendschapsslinger, we leerden een lied over vriendschap, lazen boeken over vriendjes en er waren veel vaders, moeders opa' en oma's die kwamen voorlezen tijdens de donderdagmiddag van de kinderboekenthee. We konden dit jaar zelfs buiten een plekje zoeken waar we in het zonnetje naar verhalen konden luisteren en mooie prenten konden kijken. Bedankt voorlezers! Schoolreis bij de dagcamping in Bleiswijk l 18 september 2018
Samen met de kinderen van groep 1 en 2 hebben we een heel leuk schoolreisje gehad! 
Met auto's volgeladen met kampeerspullen en kinderen gingen we op pad. 
Tent opzetten, speelgoed pakken en spelen maar!
We gingen zandkastelen bouwen, riviertjes maken, voetballen, vliegeren, marshmallows smelten, broodje knak eten, kampvuurtje maken (voor nep) en vooral heel veel plezier maken! 

  
 

Klik hier voor meer foto's.

Voorpret voor het schoolreisje
Volgende week gaan we op schoolreisje naar de dagcamping in Bleiswijk. We komen al fijn in de stemming door zelf tenten, caravans, vuurtjes en vliegers te maken. Nog een paar nachtjes slapen
...... aftellen!

  
 

Start schooljaar l september 2018
Het schooljaar is weer begonnen! Voor de kinderen uit groep 3 altijd een spannende overstap: naar een lokaal met een eigen tafeltje met je eigen spulletjes in je lades!
We hebben al een aantal letters geleerd en de kinderen raken gewend aan het werken in hun boekjes. Ook de letterdozen hebben we in gebruik genomen.We gaan er een mooi schooljaar van maken!
  

- Terug -