P. C. Basisschool Rehoboth
Rozenlaan 39
2771 DB Boskoop
T. 0172 - 217338
E. info@rehobothboskoop.nl

Nieuwtjes uit groep 3

Komt u af en toe eens kijken op deze pagina? Dan kunt u zien wat we doen, wat we maken, wat we leren, en nog veel meer. Veel lees- en kijkplezier!

Project Boeken
Net zoals ieder jaar werkten we met de hele school aan een project. Dit jaar was het thema 'Boeken' en onze klas koos ervoor om met Zoekboeken aan de slag te gaan.
We maakten een eigen Zoekboek, we zochten Wally op de platen, we zochten woorden in teksten, we maakten onze eigen Wally, tekenden onszelf en we hadden bezoek van een echte illustrator. Want een zoekboek kan niet zonder illustraties! Tot besluit was er een gezellige projectavond. 
Hieronder alvast een paar foto's, en hier ziet u er nog veel meer!Drijven en zinken
Wat blijft er drijven en wat niet? Vanmiddag was er alle tijd voor onderzoek naar deze vraag. Ook knutselden we zelf een boot. En of deze boot bleef drijven? De foto's zeggen genoeg! Wat een creatieve middag!Ons Speelgoedmuseum

Ja, u leest het goed, we hebben een echt Speelgoedmuseum in de klas. Juf Chantal had gevraagd of de kinderen speelgoed wilden meenemen waar hun vader, moeder, opa of oma vroeger mee hadden gespeeld. Gelukkig was er nog heel veel bewaard en mochten wij het lenen. De opa van Twan speelde 65 jaar geleden met een door zijn vader gemaakt houten pakhuis, en dat staat nu bij ons in de klas! Ook namen de kinderen knuffels van hun vader of opa mee, sommige knuffels waren wel 40 of 80 jaar oud! Treinen, een houten bus, auto's, poppen, mens-erger-je-niet, puzzels, van alles en nog wat.
We leerden allerlei woorden die bij dit thema horen, zoals ´collectie´, ´tentoonstelling´ en ´verzameling´.
De kinderen maakten zelf toegangskaartjes en daarmee kunnen de ouders en grootouders deze week een kijkje komen nemen in de klas. O nee.... in ons museum!Nadat we alle spullen hadden bekeken en op het kleed verzameld, zochten we er een goede plek voor in ons museum!

 

De bezoekers vonden onze tentoonstelling heel mooi.

 

Techniekmaand 
De maand januari staat in het teken van techniek. In de klas werken we over het thema speelgoed. Vanmiddag bekeken we elkaars speelgoed. Hoe werkt het, waar is het van gemaakt en waarom vind jij dit leuk speelgoed? 
Daarna zijn we begonnen aan het maken van onze eigen dobbelsteen. Schuren, schuren en nog eens schuren. 
Benieuwd naar het eindresultaat? Houd deze pagina maar in de gaten!

  
   

Met allerlei restmateriaal zijn we aan de slag gegaan om nieuw speelgoed te maken: een knikkerbaan.
In groepjes overlegden we, knipten, pasten, plakten en ..... probeerden we uit of de knikker wel goed door de 
openingen kon. 


 
  
 
  
Kerststukjes maken
Met de hulp van een aantal moeders hebben we kerststukjes gemaakt. De moeder van Danny zorgde voor het groen en de versierspullen en zo konden wij de allermooiste kerststukjes maken! De 'making of' ziet u hier.

   


Sinterklaas in de klas
Eindelijk was zo ver: Sint en zijn Pieten kwamen op school. En in de klas!


Voor alle foto's van deze dag, klikt u
hier.

Schoenzetten
"Sinterklaas Kapoentje, gooi wat in mijn schoentje.... ". Donderdag zetten de kinderen hun schoen, schreven een brief, deden een wortel en een appel in hun schoen en zongen liedjes voor Sint en Piet. De volgende ochtend was het maar wát spannend! Zou er iets in onze schoen zitten, en zou Rommelpiet ook geweest zijn?
Op de gang zongen we nog een liedje, en gluurden via het sleutelgat en het raampje naar binnen.
"Ooohh komt er eens kijken!"
WAT een bende! Rommelpiet toch!! Hij schreef nog wel op het digibord: "Liefuh kinduren, sorrie vor duh rommel. Het ging per onguluk." Alle schoenen stonden door de hele klas verspreid, de schriften lagen door elkaar, van de letters op het bord was een rommeltje gemaakt! Met elkaar ruimden we alles op, telden de kruidnootjes en maakten er letters van. Daarna pakten we ons cadeautje uit: voor iedereen was er een vier-kleuren-pen; "Dank u, Sinterklaasje!"


 

Schoolontbijt!
Wat was het vanmorgen gezellig! We kregen ontbijt van Bakker Fijn, die ons ook nog kwam vertellen hoe laat (of was het hoe vroeg?!) hij ons brood had gebakken. We smulden van de bolletjes, krentenbollen en van de yoghurt met muesli, dronken thee, water of melk. Het was een gezonde start van de dag, we konden er weer tegenaan!

 
 

Dagopening met groep 1/2 b
Wat gezellig! Juf Karin kwam met de kleuters van haar groep bij ons in de klas voor de dagopening.
Onze stagiaire, juf Chantal, vertelde een mooi verhaal over een muisje dat zichzelf erg saai en andere dieren veel mooier vond! Maar toen hij verschillende dieren had gesproken, ontdekte hij dat ieder dier mooi is. Ieder op zijn eigen manier. Dus het muisje zelf is ook mooi; wat een ontdekking! 
We zongen met elkaar het lied 'Je mag er zijn!' en toen begrepen we het helemaal: iedereen 'mag er zijn', iedereen is uniek, iedereen hoort erbij!


 

Slakken 
Bij biologie werken we nu over deze beestjes. En inmiddels horen ze er helemaal bij!

  
 

School op seef
Vanmiddag hadden we de eerste 'School op Seef'-les buiten. We oefenden het oversteken bij een kruispunt. 

 


 

Samen naar de gymles. 
Allebei de groepen 3 gymmen op woensdagochtend in de grote gymzaal aan de Biezen. Op het plein en 's middags spelen we ook regelmatig samen, en zo leren we elkaar goed kennen.
Deze eerste weken doen we allerlei spellen waarin we ontdekken of we kunnen samenwerken en of we elkaar kunnen vertrouwen. Met je ogen dicht door de gymzaal lopen en luisteren naar je 'maatje' is best een beetje spannend. Met deze Kanjers ging het heel goed! Iedereen kon 'blindelings' op de ander vertrouwen, en zonder te botsen of te struikelen door de zaal lopen. We deden ook allerlei spellen met de bal, waarbij we weer goed moesten samenwerken. Het ging top!!


   
   

Samenwerken of juist alleen aan de slag.
Nog meer letters!
De eerste lessen van taal: aankruisen, stickers plakken, nieuwe letters lezen, leren van de filmpjes van Zoem
op het digibord . We werken heel hard!


   

ik
Wat zijn we trots op ons eerste geleerde woord: ik!Welkom in groep 3!
De tafels en stoelen staan klaar, op alle splinternieuwe schriften staan de namen.....
Het wachten is op de kinderen. Welkom in groep 3!

- Terug -