P. C. Basisschool Rehoboth
Rozenlaan 39
2771 DB Boskoop
T. 0172 - 217338
E. info@rehobothboskoop.nl
Nieuwtjes uit groep 5

Techniekmaand I januari 2019

Deze maand stonden de creatieve lessen in het thema van techniek. Hoe bouw je een toren met piepschuim en stokjes? Hoe zaag je je favoriete figuur uit? Hout, spijkers, piepschuim, figuurzagen; er werd van alles 'uit de kast getrokken'. Dit smaakt naar meer.

     

          

                  
De Sint I 5 december 2018
Vol verwachting... en met heel mooi gemaakte surprises kwamen de kinderen deze morgen de klas binnen. Wat een creativiteit. Met veel plezier hebben we deze dag geluisterd naar de gedichten en genoten van de surprises. Tenslotte kwam de Sint nog even langs in de klas. Alles bij elkaar een zeer geslaagde dag. 

    
    
       

 
Bentwoud l 12 november 2018
Wat een heerlijke dag hebben we gehad in het Bentwoud! Spinnen zoeken, spelletjes doen, paddenstoelen zoeken en veel leren over alles wat er leeft. Er waren zelfs kinderen die een fazant en haas hebben gespot.


 


Voorleeskampioen
Deze kanjers deden mee aan de voorleeswedstrijd. De 2 winnaars mochten jureren bij de bovenbouw. We hebben genoten van de verhalen. Wat een voorleestalent in groep 5. School op Seef l 25 september 2018
De eerste verkeersles is een feit! Met een prachtige zon oefenden de kinderen verschillende vaardigheden.  Schoolreis 18 september 2018

Wat hebben we genoten! We bezochten het Archeon en leerden hier van alles over de Prehistorie, Middeleeuwen en de Romeinse tijd. Hoe maak je bijvoorbeeld vuur met behulp van een vuursteen en van welke plant maakten ze in de Middeleeuwen een scheepstouw? Het boogschieten mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Hieronder staan enkele foto's. Voor meer foto's kunt u het fotoalbum bekijken. 

 
  


Groepsregels I 30 augustus 2018 
Naar aanleiding van de vraag "Wat gebeurt er in een fijne klas?" dachten de leerlingen na over de groepsregels voor onze klas. 'Aardig zijn voor elkaar' en 'elkaar helpen' werden het meest genoemd. Mooi om te zien. Ook het houden van pauze vonden de leerlingen heel belangrijk. Dat is dan weer iets waar we ons als leerkrachten goed aan moeten houden; dat betekent niet doorgaan na de pauzebel ;-)
Daarna hebben we de regels opgesteld. Tot slot werden ze door iedereen ondertekend. Een goede start is gemaakt.