P. C. Basisschool Rehoboth
Rozenlaan 39
2771 DB Boskoop
T. 0172 - 217338
E. info@rehobothboskoop.nl

Kinderboekenweek

21-09-2017

Kinderboekenweek

Dit jaar is het thema ‘Griezelen’, met als motto ‘gruwelijk eng’. Van dat laatste houden wij niet zo, dat past niet bij onze pedagogische identiteit, waarin we kinderen een veilige omgeving willen bieden. Geen gruwelijk enge posters dus in onze groepen, maar wel verhalen waarin gegriezeld wordt. Griezelen doen we tenslotte allemaal, is het niet van spinnen, dan wel van pap met klonten. En ‘kriebel in je buik’ is ook voor elk kind herkenbaar. Dat laatste is het thema van de christelijke Kinderboekenweek en ook daarvan gebruiken we dit jaar materiaal.
 
 · Dinsdagmiddag 3 oktober is er in de groepen 1 t/m 4 kinderboekenthee voor kinderen, ouders en grootouders. Tussen 13:45 en 14:15 uur wordt er over boeken gepraat, voorgelezen en -uiteraard- thee gedronken. Het is leuk wanneer u zelf een voorleesboek meebrengt. (Groot)ouders: heel hartelijk welkom! U hoeft zich niet van tevoren op te geven, maar kunt gewoon binnen komen lopen. Op de jaarplanning staat deze activiteit op donderdag 5 oktober vermeld, maar omdat de school dan gesloten is verplaatsen we de kinderboekenthee naar dinsdag de 3e.
· In samenwerking met boekhandel Bruna Pijnacker Van Schooten wordt er in de aula een boekenmarkt gehouden. Voor kinderen van alle leeftijden zijn er leuke, spannende en leerzame boeken te bekijken en te kopen. U kunt de boeken direct afrekenen (dat kan alleen contant) en meenemen. Naast het leesplezier dat het voor u en uw kind oplevert, steunt u ook nog de school. De school krijgt namelijk maar liefst 20%  van de omzet als gift. Van dat geld kopen wij zelf ook weer (voorlees)boeken, zodat we de klassenbieb actueel houden.
U krijgt natuurlijk het Boekenweekgeschenk gratis.
U bent allen welkom bij de boekenmarkt op:
 
  • dinsdag 3 oktober tussen 14:15 – 15:15 uur : mooi te combineren met de kinderboekenthee
  • woensdag 4 oktober tussen 11:45 – 12:45 uur
 
Bent u niet in de gelegenheid om naar de boekenmarkt te komen, maar wilt u wel nieuwe boeken kopen in de Kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober), dan vragen we u de kassabon voor school te sparen. Als u van een willekeurige Bruna de bon aan ons geeft, leveren wij deze in en mogen we voor 20% van de waarde boeken uitkiezen. Ook Boekhandel Haasbeek in de Julianastraat in het centrum van Alphen kent zo’n actie; hier mag de bon, voorzien van onze schoolnaam, in een bus in de winkel gedeponeerd worden.
We realiseren ons dat het financieel niet voor iedereen is weggelegd om nieuwe boeken te kopen. Daarom is er op 1 februari,   tijdens de Nationale Voorleesdagen, een boekenmarkt met tweedehandboeken.

· In de groepen 5 t/m 8 houden we een voorleeswedstrijd. In elke groep worden er voorrondes gehouden en op dinsdagmiddag 10 oktober luisteren we met die groepen naar de zes finalisten uit de groepen 7 en 8. De jury bestaat o.a. uit de winnaars uit de groepen 5 en 6. De leeskampioen van onze school zal het later dit jaar opnemen tegen winnaars van andere Boskoopse scholen.