P. C. Basisschool Rehoboth
Rozenlaan 39
2771 DB Boskoop
T. 0172 - 217338
E. info@rehobothboskoop.nl

Nieuwtjessite van groep 5


Juffendag   l   7 juni 2017

 

 

We hebben er met elkaar een feestje van kunnen maken! Van nagels lakken, snoep happen tot film kijken. 
Kortom we hebben er van genoten. Natuurdag 2   l   22 mei 2017

Door Suzet en Robine
Groep 5 was als uitje naar Bentwoud. We begonnen in de kring. In de kring hadden we het over de verschillende kleuren groen. In het midden van het bos gingen we sporen zoeken van de dieren in het bos. En we gingen daar een spelletje doen. Het spelletje heet vos en muis. Daar moet de vos de muizen tikken. Eerst waren er drie tikkers, maar dat was te moeilijk. Dus deden we maar een tikker. Daarna gingen we pauze houden. Toen we lekker gegeten en gedronken hadden gingen we daarna een nestje bouwen in tweetallen. Toen gingen we een stukje lopen naar het oude gedeelte in het bos. Daar gingen we de lunchpauze houden. Toen we klaar waren met eten gingen we hutten bouwen. Toen gingen we als een pad door het gras lopen met de distels met onze blote voeten. Toen gingen we met onze schoenen aan naar een sloot. Daar moesten we waterdiertjes vangen. We hadden ook een hele grote bloedzuiger gevangen. Toen liepen we terug naar de parkeerplaats. HET WAS HEEL LEUK!!!

Klik
hier voor het fotoalbum

              

Door Maxim
Bentwoud 22 mei 2017
Wij zijn naar Bentwoud geweest met Colinda van der helm. We gingen ook afgeknaagde nootjes zoeken met de klas en vogelnestjes maken. Ook naar het water geweest. Het was gezellig met groep 5, maar we moeten door het hoge gras heen en weer. Toen gingen we waterdiertjes zoeken en we hebben ook een bloedzuiger gevangen en een waterslak gevangen en ook een kikker en een pad. Ook een insectenspel spelen was leuk en ook een spel vos en muis. Was ook leuk. En bij de pauze mochten we in het bos zitten en ons eten op eten. Toen nog even spelen en toen gingen we. Het was heel leuk!!!!!!

  

Door Koen
We waren op 22 mei naar het Bentwoud. Met natuurgids Colinda van der Helm gingen we op pad. We gingen in een kring staan. We gingen verschillende kleuren groen zoeken. En sporen en tekens van dieren in het bos. Ook vonden we een doode muis, een spin en nootjes. Toen gingen we een spel spele dat heet muis en vos. Ik vont vos en muis leuk! Daarna hadden we pauze. Mochten we even speele. Toen gingen we een stiltewandeling maken en gingen we een insectenspel doen. Maxim won het spel. En toen gingen we nog een wandeling maken. Toen kregen we een beetje honger, dus gingen we lunchen. En toen mochten we hutten bouwen. We gingen op onze blooten voeten lopen. We liepen door de distels. Daarna gingen we naar een sloot en gingen we slootdieren vangen. Maar heelaas was de tijd op. We liepen terug naar de parkeerplaats.
En dankjewel. Mensen die wilde rijden. En bedankt Colinda. Ik vont het leuk!! 


 

Workshopochtend   l   16 april 2017

Vooraf mochten de kinderen kiezen welke workshop ze wilden volgen. De keuze was té groot! Naaien, weven, cupcakes versieren, schilderen, schaken, voetballen en programmeren waren workshops die snel vol zaten. Met elkaar hebben we er van genoten.
Jennifer uit groep 4 en Luca uit groep 3 hebben de foto's gemaakt. De foto's staan in het fotoalbum.

               

 

Sportdag   l   21 april 2017

Vandaag mochten we genieten van een fantastische sportieve dag! 
Aangezien beelden zoveel meer zeggen, dan woorden hier de link naar het fotoalbum van sportdag :)

 
 

Waterzuivering   l   1 april 20 17

Vandaag zijn de kinderen op onderzoek uit gegaan. De vraag was; hoe krijgen we het slootwater schoon?Grote rekendag!   l   22 maart 2017

Vandaag was het een rekenfeestje in de klas. De kinderen hebben een plattegrond van een vakantiehuisje gemaakt. Deze zijn te bewonderen tijdens het traplopen naar de groepen 5 en 6. De kinderen hebben samengewerkt, oplossingen gezocht en gevonden, conclussies getrokken en een kaart ontworpen. De foto's zijn te zien in het fotoalbum Grote Rekendag. 


Aardrijkskunde... oersaai of toch niet?!   l   maart 2017


Deze keer was het hoofdstuk gegoten in een 21e eeuws jasje! Dat beviel de kinderen wel! Ze hebben zelf presentaties gemaakt over het hoofdstuk, selfies geschoten, plattegronden bekeken en de provincies leren kennen! Kortom een hoop geleerd en zelf uitgezocht.
 

Techniekmaand   l   Ko de Kraker en Scratch

Vandaag zijn we begonnen met Ko de Kraker! Eerst moest de klas de juf programmeren. Dat was even lastig, maar zodra de juiste woorden waren gevonden konden ze de juf de gehele klas laten doorlopen. Daarna zijn we op de chromebooks begonnen met Ko zo te programmeren dat hij de noot kan kraken. In het begin mega makkelijk, maar zodra je in level 10 bent beginnen de moeilijkheden.
Gelukkig kan groep 5 heel goed programmeren dus die moeilijkheden zijn zo overwonnen!

Ko de Kraker en Scratch

Kahoot!   l   quizvragen 
Afgelopen vrijdagen gingen we op een bijzondere manier onze aardrijkskundetoets oefenen. 
Op het bord stonden de oefenvragen en de antwoorden mochten we aanklikken op de chromebooks! Reuzegaaf om te doen! De klas was megafanatiek :)5 december I Sinterklaasfeest 2016 - door Silke
We stonden allemaal te wachten tot Sinterklaas aanwam. Wachten, wachten en nog eens wachten. En toen kwam hij aan op een auto waar bakkerij de Pepernoot op stond. Er zat ook een piet in een reusachtige taart. Toen ging de Sint naar de kleuters toe en wij gingen verder met de surprises. Toen Zhuang-Wei naar de WC moest, riep hij: De Sint is er. Toen de Sint weg was gingen we allemaal spelletjes doen. Dat was ons feest.

5 december I De dag dat Sinterklaas op school kwam - door Jonna
Sinterklaas kwam met de bus van bakkerij de Pepernoot. En toen gingen we de surprises uitpakken. We kregen hele leuke kadootjes. Juf Figee kwam ook nog langs. In de pauze waren we allemaal buiten en toen stond er een hele grote taart op het plein. Na de pauze gingen wij de laatste kadootjes uitpakken. Sinterklaas kwam binnen toen Jelmer zijn gedicht aan het voorlezen was. Wytze mocht de staf van Sinterklaas vasthouden. Toen gingen we allemaal spelletjes doen en ik ging een pepernotenspelletje doen en buiten spelen. Ik ging een woordzoeker maken en ik ging een bootje maken en natuurlijk opeten. Ik vond het heel leuk. 

  

Bekijk hier de foto's van het uitpakken van de surprises.

Chromebooks   l   23 november 2016      
Soms is het erg leuk om een juf te hebben die ook ict-werk doet! Zo komt het dat onze groep 5 al met google classroom werkt! Google classroom gebruiken wij in de bovenbouw voor het maken van een werkstuk, maar ook om ander huiswerk te maken en in te leveren!
De kinderen uit groep 5 hebben een elfje geschreven, ingeleverd en terug gekregen!Op stap met de natuurwijzer   l   1 november 2016

Met een waterig zonnetje op de achtergrond, gingen we, ondanks de kou, goedgemutst een dag op stap in het Bentwoud. We werden begeleid door een Natuurwijzer. Allerlei opdrachten kwamen langs; van het zoeken naar zaden en het speuren naar paddestoelen tot het klimmen in en boom. We hebben ons geen moment verveeld. Wat was het heerlijk, zo'n dag buiten!

  
  
  28 oktober 2016   l   Leeswedstrijd
30 september 2016   l   Boekbespreking
Vandaag was de juf best zenuwachtig! Het was namelijk haar beurt om een boekbespreking te houden. Gelukkig ging alles goed. De kinderen waren erg tevreden met de keuze van het boek, "Operatie zeer ernstige ramp'. De kinderen mogen nu ook aan de slag. De komende tijd zullen er in de klas diverse boekbesprekingen zijn. Op de lijst staat precies wanneer de kinderen aan de beurt zijn. 
 

16 augustust 2016   l   Natuurschool

De foto's van ons schoolreisje staan in het fotoalbum. De kinderen hebben verslagen gemaakt! Leest u mee?

We zijn naar de Natuurschool geweest (in Noordwijk)
dat was het schoolreisje van de Rehoboth.
We gingen met de bus.
Eerst gingen we dingen doen met Rodebosmieren.
Zoals dat we een kind gingen dragen op een rupsen kleed.
En we gingen Rodebosmieren vangen in potjes.
We gingen ook in de kring bij de Natuurschool.
En we hadden een gids die ons ging vertelen over Rodebosmieren.
En ze was heel lief. Toen gingen we met de bus naar het strand.

Door Lotte uit groep 5


We zijn naar de Natuurschool in / Noordwijk geweest.
De gits vertelde heel veel over de natuur en de dieren.
Dat was het schoolreisje van de Rehoboth.
We zijn als eerste naar de duinen geweest.
Toen hebben we het over de rode bosmier gehad.
En daarna zijn we naar het strand geweest.
EN daar hebben we het over vissen en krabben gehad.
Ik heb veel geleerd van dit schoolreisje.

Door Wytze uit groep 5

 

12 september 2016   l   trailer24 augustus 2016   l   in de klas!
We zijn weer gestart! Na de vakantie hebben we elkaar onze vakantiebelevenissen verteld. 
Ook zijn de eerste lessen weer gegeven. Reuzespannend is dat! 
Dit schooljaar komen er ook vakken bij; aardrijkskunde en geschiedenis. 
De komende tijd gaan we intensief aan de slag met groepsvorming.  We gaan diverse samenwerkingsopdrachten doen; kalenderfoto's maken, ontdekken wie welke hobby's heeft, regels in de klas bedenken en zoek-je-plek-spelletjes.

Welke juf?
Op maandag, dinsdag en woensdag staat juf Bontenbal voor de klas.
Op donderdag en vrijdag staat juf de Bruijn voor de klas.
Op woensdag werkt juf de Bruijn naast haar ICT-taken met een paar groepjes uit de klas samen.

- Terug -