P. C. Basisschool Rehoboth
Rozenlaan 39
2771 DB Boskoop
T. 0172 - 217338
E. info@rehobothboskoop.nl


Nieuwtjes uit groep 8

 
Sinterklaas I 5 december 2017

De Sint was weer in het land.
Hij vond de surprises in groep 8 zeer interessant.
Alle kinderen hebben goed hun best gedaan.
We kunnen er weer een jaartje tegenaan.

Voor alle foto's kun je hier klikkenRekenen en taal I 1 november 2017


Projectrekenen na de toets. De toets was goed gemaakt op de onderdelen tijd en inhoud. De sommen uit het boek waren nu te simpel. Daarom bedacht ieder zelf een som voor anderen. Op de voorkant de som, op de achterkant de uitkomst. En dan maar uitwisselen met elkaar. Erg leuke resultaten, van makkelijk tot heel moeilijk. 
Hier een aantal voorbeelden:
Hierna ook nog verhalen geschreven. In groepjes van 3 startte ieder met een eigen verhaal. Na een aantal regels deelden ze het verhaal met de 2 anderen uit het groepje. En ze schreven een stukje verder aan de andere verhalen. Zo krijg je drie kettingverhalen. Er werd hard aan gewerkt en het was leuk om te doen. Dag van de talen l 26 september 2017

Vier leerlingen van het Scala College, tweetalig,  kwamen een Engelse les geven.
Ze begonnen met een spel en daarna moest iedereen opdrachten doen op een blad. Vertalen, which is the odd one out?, een wordfinder en nog een spel. 
Het uur vloog om. Heel handig met 4 van die meesters.

 


Kamp l 23 september 2017

Weer terug van een heel geslaagd kamp in het Boshuis in Driebergen. 
Prachtig weer, de hele dag buiten, wat wil je nog meer?
Bosspellen, kampvuur, huis Doorn, busreisje, wandeltocht, pannenkoeken, enz.....
 
 


Muziek I  6 september 2017

Elke woensdag heeft groep 8 muziekles. Enthousiast wordt er op kampliedjes gezongen en bewogen.
Ook zelf in groepjes ritmes bedenken met instrumenten wordt goed geoefend en later aan elkaar gepresenteerd. Met succes.


Chromebooks I 1 september 2017

De kinderen van groep 8 zijn in groep 7 al gewend geraakt aan het werken met de chromebooks en google drive. In groep 8 gaan we hier nog veel meer mee aan de slag. De eerste twee schoolweken hebben we al veel gedaan en veel uitleg gekregen. We kunnen nu huiswerk maken en opdrachten inleveren via classroom. Maar ook het maken van een werkstuk doen we via google drive. Als laatste hebben we ook een start gemaakt met Engels. Alle kinderen hebben een instaptoets gemaakt en werken nu op eigen niveau aan opdrachten. Zowel de lees-, luister- als spreekvaardigheid komt aan bod.

  

Wij zijn weer begonnen  l  23 augustus 2017

Na een heerlijke zomervakantie zijn we weer aan de slag gegaan. Veranderingen zijn er natuurlijk ook dit jaar: we gaan veel aandacht besteden aan Engels, er staan 2 juffen voor de klas, we werken met de chromebooks en we gaan kijken wat ons volgend seizoen te wachten staat. 
Met elkaar hopen we er een fijn en leerzaam jaar van te maken!  - Terug -