P. C. Basisschool Rehoboth
Rozenlaan 39
2771 DB Boskoop
T. 0172 - 217338
E. info@rehobothboskoop.nl

Nieuwtjes uit groep 8

Bankbattle l 17 mei 2017

Al dagen hadden we ons voorbereid op de bankbattle die zou komen. Er werd door de klas een plattegrond gemaakt over wie waar moest zitten, alle taken werden verdeeld. Er waren mensen om de kaartjes uit te delen, om de kaartjes met letter weer in te nemen en in te vullen in de matrix, er waren 2 leerlingen die de algemene leiding hadden, enz...
Om vijf voor negen vulde de juf de code in en toen ging het van start. De juf mocht zich er daarna niet meer mee bemoeien...... 
De vragen werden supersnel opgelost. Het invullen in de matrix was daarentegen een hele klus! Uiteindelijk lukte het om de zin te lezen en de code te vinden. Toen die eenmaal ingevuld was, ging het snel. Twintig plaatjes van de juiste beschrijving voorzien was een 'makkie'. 
En toen was het afgelopen. Nu maar afwachten of het snel genoeg was......

  


project 'pleinbankjes' vervolg l 22 april 2017

De bankjes zijn af en ze staan weer op het plein.

  

 

Sportdag   l   21 april 2017

Vandaag mochten we genieten van een fantastische sportieve dag! 
Aangezien beelden zoveel meer zeggen, dan woorden hier de link naar het fotoalbum van sportdag :)


Sportdag l 21 april 2017

Lekker net n de Cito-eindtoets en vr de meivakantie nog even sporten. Dat kon op de sportdag. Van 's morgens vroeg tot 's middags 14.00 uur waren we in touw. Het weer was goed, niet te warm, niet te koud.  Een heerlijke dag.
Project 'pleinbankjes' l   12 april 2017


De bankjes van het schoolplein waren toe aan een opknapbeurt. Na 9 jaar trouwe dienst zagen ze er toch wat minder mooi uit dan toen we ze kregen. 
De groep 8 van dit jaar is bezig ze op te knappen in de stijl van Keith Haring. Het is een heel Karwei, maar het wordt prachtig! Wat een talent. We zijn bijna klaar.  De bedoeling is dat ze na de meivakantie weer op het plein kunnen staan. 
 

Bezoek Jona I 3 april 2017

Jona, de pasgeboren baby van juf Judith de Jong kwam maandag op bezoek. De juf kwam hem even showen en ze bracht meteen cake met slagroom en blauw/witte muisjes mee. Lekker. 
Voor de juf en eigenlijk Jona,  had de klas natuurlijk ook een paar cadeaus. Ze waren er blij mee. Het was leuk om ze alletwee even te zien. 

     


Kwartfinale voorleeswedstrijd voor Lot I 29 maart 2017


Woensdagmiddag was het zover: de kwartfinale van de voorleeswedstrijd. Samen met 8 fans ging Lot naar Leiden. De wedstrijd begon om 14.00 uur. Er waren 11 andere goede voorlezers. Lot was zelf nummer 10, dus na de pauze.
Lot las weer erg goed met veel emotie voor, je zag het helemaal voor je.
Helaas hoorde ze niet bij de winnaars. Maar voor ons blijf jij de beste hoor, Lot!!  Super gedaan.
Tijdens het wachten op de uitslag werd het acteurtalent van Merel en Esra ook nog op de proef gesteld. Ze acteerden erop los. Wat een talent! Erg leuk om te zien.
Al met al was het een hele leuke middag.
Tennisles op de tennisbaan I 24 maart 2017

Nadat we vorige week vrijdag les hadden gekregen in de gymzaal, gingen we nu naar buiten. We kregen les op de tennisbaan. Wat hadden we geluk met het mooie weer! Stralend gewoon. Iedereen deed enthousiast mee. Het was een leuk einde van de week.


Grote Rekendag I 22 maart 2017

Het was zover. Woensdagochtend 'Grote Rekendag': de hele ochtend bezig met rekenen. (En natuurlijk nog even de verjaardag van Kiki vieren.)
Voor groep 7 en 8 was de opdracht om een vakantiepark te ontwerpen. Een familie heeft een stuk grond gerfd. Ze willen er een vakantiepark op maken. Van de gemeente mag het maar er zijn wel wat eisen. Een huisje moet bijvoorbeeld tussen de 50 en 100 vierkante meter zijn, en de huisjes hebben geen verdieping. Er mag ook een camping bij maar dat hoeft niet.
Eerst heeft iedereen een eigen huisje ontworpen. Met kamers en bedden, enz....   Alles op schaal.
Daarna werden in groepen van 4  en n van 5 de vakantieparken ontworpen en uitgetekend.
Iedereen ging hard aan de slag en om 12 uur was bijna elk park af. We hadden nog langer door kunnen  gaan maar helaas was het al weer tijd.
De plattegronden zijn te bewonderen in de klas en in de aula want daar hangen ze. Kom gerust even kijken!

Voorleeswedstrijd I 18 februari 2017

Zaterdagochtend was het zover; de regionale voorleeswedstrijd in Hazerswoude. Voor onze school kwam Lot uit. Zij is namelijk de voorleeskampioen van de school. En nu was het afwachten.... Wie doen er nog meer mee? Van 10 scholen uit de buurt (Zoeterwoude, Hazerswoude, Boskoop en Alphen aan den Rijn) was de schoolkampioen gekomen. Iedereen had fans meegenomen, zo ook Lot. Voor de pauze kwamen er vijf lezers aan de beurt. Lot was meteen als 6e, dus na de pauze. Ze deed het met veel gevoel, rustig en goed. Allemaal vonden wij haar natuurlijk het best. Maar wat zou de jury zeggen?
Nadat ze een tijdje overlegd hadden, kreeg eerst elke deelnemer een boekenbon en oorkonde. Daarna kwam de uitslag. De winnaar dit jaar is......... Lot van Nieuwenhuizen!!
Yes!!!  Van harte gefelciteerd, Lot!
Geldlessen I 24 januari 

Deze week gaan alle rekenlessen over 'omgaan met geld'. 
De les van maandag en dinsdag ging over de bank en waar je aan moet denken als je wilt lenen. En ook hoe het zit met rente.  We hebben geoefend met 'leners' en 'banken'. 
Op woensdag hebben we een begroting gemaakt voor een theatervoorstelling. In groepjes hebben we geprobeerd uit te komen met inkomsten en uitgaven. Heel leuk was het dat elk groepje het anders had aangepakt. Iedereen hield in de begroting geld over voor het goede doel. De een meer dan de ander, dat wel......
Maar n groepje hield de voorstelling bijvoorbeeld in het theater, dan waren de kaartjes ook gelijk duurder. Een ander groepje gaf bijna niets uit en hield de kaartjes ook goedkoop. En toch kwamen ze goed uit. 
Na afloop presenteerde elk groepje kort hun eigen begroting en de anderen konden positief kritische vragen stellen. laatste dag voor zwangerschapsverlof I 17 januari 

Dinsdag was het zover; de laatste lesdag van juf Judith de Jong. Ze mag gaan genieten van haar zwangerschapsverlof. Dat is haar gegund na al dat harde werken.
De klas heeft haar verrast met een reactiespel net voor het eind van de dag. Uit alle hoeken van de klas kwamen cadeautjes tevoorschijn.
De juf was heel blij verrast!Kerstdiner I 22 december 's avonds


's Avonds kwam iedereen weer op school voor het kerstdiner. Voor het eten had iedereen iets meegenomen. Samen maakten we er een heel diner van: voorgerecht, hoofdgerecht en dessert!. Er werd heerlijk gegeten en de sfeer was heel gezellig.
Kerst in de klas I  22 december

De klas was versierd in kerstsfeer voor de viering van donderdagmorgen. Prachtige tekeningen zijn er gemaakt.
Samen met groep 7 hebben we in het lokaal van groep 8 kerst gevierd. Het kon er allemaal net in. De klas was lekker vol. We hebben gezongen, naar een verhaal geluisterd en gebeden. Een mooie viering zo met elkaar.
's Middags voor we naar huis gingen, hebben we met de hele school in de aula 2 kerstliederen gezongen.
Muziek samen met groep 1/2a  I  13 december


Samen met groep 1/2a hebben wij vanochtend muziek geschreven en gespeeld. Op een viertelsmaat hebben met verschillende muziekinstrumenten tegelijk een ritme uitgeschreven. Vervolgens hebben we dit geoefend en opgevoerd voor elkaar. 
Sinterklaas in groep 8 I 5 december

Ook dit jaar hebben Sinterklaas en al zijn Pieten hard geknutseld. Er zaten weer prachtige surprises en mooie gedichten bij! 
Sint bezocht de klas natuurlijk ook nog even. Samen met Sint dansen door de klas! 
Alle foto's zijn HIER terug te vinden. Helpen bij groep 2 I 2 december 2016


Vrijdagmorgen was het leuk. 10 kinderen uit groep 8 mochten de kleuters helpen door hun zelfbedachte verhaaltjes op te schrijven in een schriftje. Kinderen van groep 2 verzonnen een sinterklaasverhaaltje en iemand van groep 8 schreef het voor ze op. Heel handig! 
En allebei de groepen vonden het leuk. 

Mannequin Challenge I 25 november 2016

En met gym deden we een heuse mannequin challenge!  Goed gelukt, kijk maar! 
Bezoek WellantCollege I 25 november 2016

Vrijdag 25 november waren wij uitgenodigd op 'het Wellant' in Boskoop. Leuk om eens te kijken hoe het toegaat in het voortgezet onderwijs. We gingen even over tienen op de fiets er naartoe.
Daar werden we al gauw verdeeld. Iedere groep kreeg een eigen lesrooster met een gids. Zo kon er geproefd worden aan de verschillende lessen. (gym, groen, wiskunde, biologie, enz...)
Het was een leuke ervaring.
Bloemen en meer voor juf Figee I 4 november 2016


Groep 8 was deze week aan de beurt om juf Figee op de hoogte te houden van het wel en wee op de Rehobothschool.  Dat is goed gelukt. Heel wat briefjes, gedichtjes en tekeningen zijn er gemaakt. Tot slot hebben Kiki en Yip een prachtige bos bloemen voor haar uitgezocht en meegenomen. Alles is bij de juf bezorgd en ze was er heel blij mee. Voorleeswedstrijd I 3 november 2016

Donderdag was het zover: de voorleeswedstrijd. Wie zou de voorleeskampioen van de school worden? In groep 8 waren dinsdag al de voorrondes. Daar kwamen 3 klassekampioenenuit: Shelley, Lot en Floris.
Donderdagmiddag was het voorlezen voor de groepen 5, 6, 7 en 8. Juf Gera leidde de wedstrijd en zat in de jury. Uit groep 5 en 6 waren bijelkaar ook 4 juryleden. 
Kinderen uit groep 7 en 8 lazen op hun best voor. Het bleef heel spannend want ze waren alle zes heel goed.
De jury was uiteindelijk unaniem: Lot is de winnaar!
Gefeliciteerd, Lot!


Natuurwijsdag Bentwoud I 27 oktober 2016
 
Donderdag de 27e zijn we op de fiets naar het Bentwoud gegaan. We startten in de mist, maar konden het goed vinden. De mist trok snel weg en de hele dag zijn we in het bos geweest.
Daar hebben we, onder leiding van onze natuurwijsgids Colinda, een heleboel geleerd over de natuur in de herfst. Over de kringloop van de natuur, paddestoelen, zaden en bessen, enz...
Het was een hele leuke dag.
 

 
Projectavond Let's Go! I 13 oktober 2016Onze groep had als onderwerp: New York. 
In groepjes werkten we twee weken lang aan allerlei onderwerpen van deze stad. 
Elk groepje schreef een eigen stukje over hoe het is geweest. Hieronder staan de stukjes:

Was de projectavond leuk?

Voor projectavond was er veel georganiseerd .De meeste ouders en kinderen waren er, er waren verschillende onderwerpen in groep 8 zoals: Verenigde Naties (dat deden wij), skyline New York, Central Park,Empire State Building, verkiezingen, Statue of liberty, en je kon echt eten halen bij het kraampje SNACKS. En bij andere groepen kon je kijken wat zij hadden gemaakt het was toppie!
Jesse & Justin

Projectavond

Het thema van groep 8 was New York. Er waren veel onderwerpen om uit te kiezen. Sam koos voor Statue of Liberty, en mocht daarbij twee andere kinderen kiezen, Minke en Lynn. We vonden het heel leuk om te doen, en we zijn veel te weten gekomen. En toen was het tijd om de rollen te kiezen. Minke werd Statue of Liberty, Sam en Lynn werden de vertellers, Maar dat werd niet zon groot succes. Het was een nogal saai stukje tekst (maar wel informatief). Bij Minke was het wel een groot succes.

Vervoer New York

Ons project ging over het vervoer in New York. Wij hebben drie verschillende kahoots gemaakt. n over de taxi, n over de metro en n over het overige vervoer. Daarnaast maakten wij ook nog een echte Yellow Cab van karton!!

Danil, Floris en Wouter

Wijken in New York

Op donderdagavond 13 oktober 2016 hadden wij projectavond. Met onze klas hadden wij het over New York. Daarvan hadden wij het onderwerp wijken gekozen. We hadden daarvoor een studiebuddy gebruikt en daarmee hadden we 4 vakken gemaakt en in elke vak zat een wijk. Dat waren de wijken Brooklyn, Little Italy, Chinatown en Harlem. We hadden allemaal een wijk, Kiki had Harlem, Caitlin had Chinatown, Yip had Little Italy en met zijn allen hadden we Brooklyn gemaakt.

 We vonden het heel leuk en gezellig op de projectavond.
 

Projectavond

Wij hebben met ons groepje een Skyline van New York gemaakt met als onderwerp Lets go to New York. En we hebben een grabbeldoos met weetjes gemaakt. We hebben veel over de skyline geleerd en op schaal getekend. Van een plaatje  11,50 cm hoog en 12,50 cm lang.

Sterre, Jonas en Boaz

Wat vonden wij van de Projectavond? Merel Evi en Denise

Wij hadden van als groep 8 het onderwerp New York. En uit New York moesten wij iets met eten en drinken doen, het was echt geslaagd. We vonden heel veel groepen leuk. Maar Evi en Denise zijn niet overal geweest want op een geven moment werd het heel druk, iedereen kwam bij ons iets lekkers halen. We gaven een paar zelfgemaakte muntjes aan groepen uit de klas en als mensen daar wonnen kregen ze een muntje en dat konden ze bij ons besteden. Maar het is goed geslaagd.

Empire State Building

Wij hebben met ons groepje veel geleerd over de Empire State Building. Het was erg leuk en leerzaam. We hebben een gebouw gemaakt met daarop heel veel informatie. En in dat gebouw zat iemand. Daar kon je vragen aan stellen. En ook hadden we een quiz. En een prijsvraag. Dat was ons project.

Thiemen, Lot en Thomas.


New York sport

Wij deden ons onderwerp over de sporten in New York. Shelley had honkbal New York Yankees, Melody deed het over American Football en Mijntje deed het over tennis. We hebben een map gemaakt met informatie over de sporten en daar hebben we veel van geleerd. Daarbij stond Shelley in de aula, en op haar kon je gooien. We hebben het leuk gehad en met veel plezier gedaan.
Melody, Mijntje, Shelley

 
Verkiezingen

Wij hadden verkiezingen (New York).
Nick speelde Donald Trump.Roosa speelde Hillary Clinton.
We hadden met zijn allen (Roosa) een verkiesdoos gemaakt.
We deden ook debatten.
Hillary Clinton had gewonnen met de verkiezingen van de Rehobothschool.
Nick Harkes, Lucien Hiemstra, Roosa Van Luijken.
 

 

Kamp I 21, 22 en 23 september

Drie dagen waren wij in Driebergen in het Boshuis. We hebben heerlijke dagen gehad met prachtig weer overdag. En 's avonds kampvuur. Kusudama vouwen  I 7 september 2016


Een kusudama is een mexicaanse feestballon die op verschillende manieren gevouwen kan worden. Groep 8 heeft gekozen voor de ingewikkelde manier. Dus we zijn inmiddels twee weken bezig met het vouwen van de twaalf segmenten. De eerste kusudama's zitten in elkaar, volgende week hopen we ook de andere feestballonnen in elkaar te zetten. 

 


Wij zijn weer begonnen  l  23 augustus 2015

Na een heerlijke zomervakantie zijn we weer aan de slag gegaan. Veranderingen zijn er natuurlijk ook dit jaar: we gaan veel aandacht besteden aan Engels.. Met elkaar hopen we er een fijn en leerzaam jaar van te maken!  - Terug -