P. C. Basisschool Rehoboth
Rozenlaan 39
2771 DB Boskoop
T. 0172 - 217338
E. info@rehobothboskoop.nl
Leon van Prooijen

Hallo, ik ben Leon van Prooijen.

Ik ben al een aantal jaar de gymmeester op de school en heb het ontzettend naar mijn zin.
Op vrijdag komen de leerlingen van groep 5 t/m 8 zich even lekker uitleven in de gymzaal aan de Biezen. Er komen allerlei onderdelen aan bod, zoals acrobatiek, turnen, zelfverdediging, badminton en natuurlijk ook veel spel.
 
In de groepen 5 en 6 ligt het accent op het lekker spelen, sociaal bezig zijn: samen moeilijke opdrachten uitvoeren en elkaar helpen.
In groep 7 richten we ons meer op de eigen vaardigheid en in groep 8 gaan we hiermee verder. De doelstelling is: zorgen dat de leerlingen met een goed gevoel en met zelfvertrouwen naar de gymlessen op het voortgezet onderwijs gaan. De kinderen moeten zich veilig en zeker voelen in een sportzaal.
In de tweede helft van groep 8 laten we de leerlingen kennismaken met het 'zelf lesgeven'. Niets is verplicht, maar voor leerlingen die naar een sportklas gaan op het Voortgezet Onderwijs is dit een heel goede voorbereiding. Al met al hebben zowel de kinderen als ikzelf veel plezier in de gymlessen!
 
Naast de Rehobothschool werk ik ook in Alphen aan den Rijn op de Prismaschool (ZMLK-school) en ben ik als fanatieke atleet vaak te vinden op de atletiekbaan.

 
-Terug naar team-