P. C. Basisschool Rehoboth
Rozenlaan 39
2771 DB Boskoop
T. 0172 - 217338
E. info@rehobothboskoop.nl
Joke Stapper
 
Mijn naam is Joke Stapper en ik werk sinds 2003 met veel plezier op de Rehobothschool. Dit jaar werk ik samen met mijn collega Nicole in groep 3.
Ik ben er op maandag en dinsdag, en om-de-week op woensdag.

De kinderen vinden groep 3 vaak spannend omdat alles er heel anders uitziet dan in de kleutergroep en omdat ze in deze groep leren lezen en schrijven. In groep 3 is er voor ieder kind een eigen stoel en tafel met laatjes waar ze hun spullen in bewaren, en ook dat is nieuw.

De gymles wordt ook heel anders, want we gaan niet meer in de speelzaal gymmen maar in de grote gymzaal aan de Biezen. 

Ook moeten de kinderen er aan wennen dat ze veel minder lang kunnen buitenspelen. Vanaf groep 3 gaat de bel na een kwartier pauze en dat is echt kort als je lekker aan het rennen, duikelen, klauteren of voetballen bent. Toch went het heel snel en vindt bijna iedereen het weer goed om naar binnen te gaan. Gelukkig hebben we daar nog de blokkenhoek, knutselhoek en heel veel mooie spellen en boeken.

En er is nog meer te doen in groep 3. Behalve lezen en schrijven, rekenen we iedere dag en besteden we aandacht aan muziek, verkeer, biologie, de Kanjertraining, computerspellen die bij de lees- en rekenmethode horen, en iedere week zijn we creatief aan de slag. 

Het is fijn om zo met elkaar in groep 3 te werken! U bent van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen.